Upravit stránku
Uplynulý víkend se ORT Racing Team zúčastnil plánovaného závodu v Mostě. Původně se jednalo o závod seriálu Moto CH, který však pro nedostatek financí musel šampionát zrušit a tak se pořádání zhostil Autoklub ČR, Slovenská federace a samotný Autodrom Most. Z našeho pohledu je obrovská škoda, že šampionát Moto CH takto předčasně skončil neboť jimi pořádaný první podnik na slovenském Slovakiaringu, zařadil náš tým jako jeden z nejpovedenějších závodů vůbec a to jak organizačně tak i profesionalitou a zájmem o nás jezdce. Nezbývá než doufat, že Autoklub ČR nenechá „českou silnici“ v úpadku ve kterém se za poslední roky nachází a najde cestu k tomu, aby mohl pořádat a v budoucnu pořádal šampionát Mistrovství České Republiky tak, jak bychom si zasloužili a my jezdci pak jezdili v opět hojném počtu bojovat o mistrovské body.

Nezbývá než doufat, že Autoklub ČR nenechá „českou silnici“ v úpadku ve kterém se za poslední roky nachází a najde cestu k tomu, aby mohl pořádat a v budoucnu pořádal šampionát Mistrovství České Republiky tak, jak bychom si zasloužili a my jezdci pak jezdili v opět hojném počtu bojovat o mistrovské body.

Dost však k situaci ohledně našeho mistrovství a pojďme se podívat na to, jak si naši jezdci počínali o uplynulém víkendu, kdy se ORT Racing Team představil v plné síle a osazení. Tedy jak v kategorii GP125 s jezdci Michalem Savinkovem a Janem Novotným tak i s majitelem teamu Zdeňkem Ortem který jezdí ve třídě SSP600. Páteční volné ježdění využili jezdci pro nastavení motocyklů a samozřejmě k takovému tomu rozhýbání se. Technika fungovala bez větších potíží a tak vše nasvědčovalo dobrému závodnímu víkendu. V sobotu se pak jel jeden volný trénink a následně kvalifikace. Michal Savinkov obsadil ve své třídě 2 místo a celkově 4 místo na startovním roštu. Honza Novotný pak obsadil ve své třídě 3 místo a celkově 5 místo na roštu. Zdenek Ort se zlepšuje každým odjetým kolem a vyjel si fantastické 11 místo celkově na startovním roštu tříd SSP600 a Open600.


Sobotní závod pak dopadl celkem jednoznačně v kategorii GP125 kdy vyhrál Michal Savinkov před Oldou Podlipným a třetí dojel Honza Novotný. Jediným zpestřením byl souboj právě Michala se slovenským závodníkem Kučerou jedoucím na MOTO3, který Michal prohrál o nepatrný kousek. Zdenek Ort po celkem vydařeném startu však v první šikaně ztratil několik pozic a prvním kolem projel na 13 místě. Během několika kol se propracoval až na 9 místo a i když zajel svůj osobní rekord s časem 1:46.897, tak nakonec projel cílem po vynikající jízdě na 11 místě a ve své třídě pak bral body za 7 místo do Mistrovství České Republiky.


Neděle pak přinesla jezdcům opět pěkné počasí a tak po krátkém Warm-Upu jezdci nastoupili opět k závodům. Startovní rošty se neměnily a vše tedy zůstalo tak jak určila sobotní kvalifikace.


V závodě MOTO3 a GP125 se téměř identicky opakovala situace i výsledky závodu ve třídě GP125. Jedinou změnou byl tentokrát úspěšný souboj Michala s Kučerou, kterému tak oplatil sobotní porážku. Výsledkem bylo opět Michalovou prvenství ve třídě GP125 a Honza opět dokončil závod na 3 místě. Zdeněk Ort byl odhodlán vrátit sobotní závod jezdcům, kteří ho v předposledním kole předjeli a tak za to vzal hned od začátku. Vynikající jízdou ve stabilním a rychlém tempu pak získal v cíli celkové 9 místo a ve své třídě bral do Mistrovství české republiky body za fantastické 5 místo. Zajetý osobák v čase 1:45,7 byl pak opravdovou třešničkou na pomyslném dortu.


Jezdci se tak vrátili ze závodů spokojení a hlavně zdraví a to včetně techniky. „Oslavné tance“ poněkud kazí ale vidina toho co dál. Těšili jsme se na poslední podnik na slovenském Slovakiaringu, jehož konání je nyní opravdu jen v mlhavé dáli. Otázkou je pak „ co příští rok“ ???
Celý tým děkuje především svým rodinám za podporu, společnosti ORT Nový Bydžov spol. s r.o., fanouškům, kteří nás podporují a v neposlední řadě i těm, kteří se alespoň snaží tu naši „velkou silnici“ udržet při životě a ba co víc, opět ji pozvednout.