Upravit stránku
Ve dnech 21.4 – 23.4. 2017 ORT Racing Team odstartoval další sezónu. První závod se konal na Masarykově okruhu v Brně pod názvem Jarní cena Brna. Celé tři dny se všichni jezdci a účastníci závodů potýkali s ne zrovna jarním počasím. Nakonec však počasí relativně vyšlo, i když teploty se spíše podobaly těm zimním. Všichni tři jezdci ORT racing teamu po celý závodní víkend předváděli velice pěkné výkony, které přizpůsobily hlavně podmínkám tratě, kdy teplota asfaltu se pohybovala od 4 do 20°C.

Manažer týmu Zdeněk Ort zaznamenal svoji premiéru v šampionátu CAMS, ve třídě do 600cm2 vybojoval fantastické umístění, kdy v prvním závodě obsadil 13. místo a ve druhém závodě místo 17. V obou závodech bojoval s jezdci, kteří patří do TOP 10 road-racingového sportu a tak na něho byl celý tým patřičně pyšný.

Jezdci Michal Savinkov a Honza Novotný opět vstoupili do sezóny ve třídě GP125. Teploty ovlivnily hlavně jednotlivé časy na kolo, kdy oba jezdci zaostali za loňskými maximy v řádů několika vteřin. Jelikož však podmínky měli všichni stejné, na výsledky závodů to nemělo až takový vliv. Michal Savinkov dokončil oba závody na 2. místě a Honza Novotný byl dvakrát 4.

Vzhledem k tomu, že vítěz obou závodů však nebere body do šampionátu přírodních okruhů, Michal Savinkov tak bere plných 2x25 bodů za první místo a Honza Novotný 2x16 bodů za místo třetí a tyto pozice korespondují i v celkovém hodnocení šampionátu po prvním závodě.

ORT racing team se chystá hned na další závod, který se jede na slovenském Slovakiaringu již tento víkend, kde se poperou o body do Mistrovství republiky tak říkajíc „Velké silnice“.